Parkeergarage De Zeeheld

Stallingsgarage van start in het Zeeheldenkwartier

Per 1 februari kunnen ondernemers en bewoners van de Zoutmanstraat en bewoners van de rest van het Zeeheldenkwartier een abonnement aanvragen voor stallingsgarage De Zeeheld. Deze stallingsgarage met 135 parkeerplaatsen moet helpen de parkeerdruk in de wijk te verminderen.

De gemeente Den Haag heeft in september 2019 besloten de niet gebruikte parkeergarage in de Prins Hendrikstraat te kopen en te laten renoveren. Dit besluit is genomen omdat er nieuwe, bredere trams gaan rijden door de Zoutmanstraat die een lagere instap hebben. Om ruimte hiervoor te krijgen worden de parkeerplaatsen in de Zoutmanstraat opgeheven. Parkeergarage De Zeeheld biedt de mogelijkheid aan bewoners en ondernemers om daar hun (2e) auto te parkeren, waardoor er op straat meer ruimte komt en de parkeerdruk omlaag gaat. Na de koop is de garage grondig gerenoveerd. Eind januari zal ook het toegangscontrolesysteem geplaatst zijn, waarna de garage in gebruik genomen kan worden.

De Zeeheld wordt in de eerste plaats ingezet voor bewoners en ondernemers uit de Zoutmanstraat, daarna voor de overige bewoners van het Zeeheldenkwartier. Hotels in de wijk krijgen ook de mogelijkheid om beperkt parkeermogelijkheid te huren in de garage. Als er nog plaatsen over blijven kunnen anderen ook een abonnement nemen.

De garage zal beheerd worden door Q-Park, net als alle andere stallingsgarages van de gemeente. Q-Park mag de abonnementen aanbieden tegen een kostendekkend tarief, dat door de gemeente is vastgesteld. Voor wijkbewoners is dit € 45,79 per maand (prijspeil jan 2024), voor hotels, ondernemers en overige belangstellenden geldt een maandtarief van € 64,32. Een abonnement kan hier aangevraagd worden: Abonnement aanvragen