Het Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een van Den Haag meest charmante wijken. Op loop afstand van het stad centrum, de Zeeheldenkwartier bied je een echte stedelijke omgeving aan met prachtige jugendstil huizen, levendige terassen, authentieke winkels en veel trendy restaurants, lunchrooms and coffee-shops. De Zeeheldenkwartier is is het bezoeken zeker waard!

Het Zeeheldenkwartier is een compacte, monumentale en bruisende stadswijk die erg geliefd is bij young professionals. De wijk heeft een sterk eigen karakter en ademt creativiteit en dynamiek te vergelijken met de wijk SoHo in New York. Dit komt voor een belangrijk deel door de relatief grote groep jonge ondernemers en bewoners in de wijk die zeer actief zijn. In de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat en Piet Heinstraat zijn de meeste voorzieningen gelegen. Hier vind je gezellige cafés en authentieke quirky winkeltjes. De ondernemers en bewoners in de wijk organiseren veel markten en evenementen zoals de Zeeheldenmarkt en het Zeeheldenfestival en de wijk heeft zelfs een eigen theater het Zeehelden Theater. Verborgen in de wijk vind je de Zeeheldentuin, een echte groene oase voor als je wilt ontsnappen aan de drukte van de stad. Verder ben je zo in Park Sorghvliet, de Scheveningse Bosjes of je kan picknicken of yoga doen in de nabije Paleistuin.

Een van de oudste wijken die je kunt vinden in Den Haag. Op wandelafstand van de binnenstad, hier in het Zeeheldenkwartier kun je van alles vinden. Volg Irene in haar rondleiding door haar wijk, het Zeeheldenkwartier en laat je verrassen door wat je daar allemaal kunt vinden.

Het Zeeheldenkwartier is ontstaan tussen het jaar 1870 en 1890. Het landelijk gebied was origineel eigendom van koningin Anna Paulowna. Na haar dood werd het gebied omgevormd tot een woonwijk. In 1881 werd de buurt aangewezen tot stadsvernieuwings- gebied. Zo kwam dus stap voor stap het Zeeheldenkwartier tevoorschijn.

Geïnteresseerd in hoe het Zeeheldenkwartier er daadwerkelijk uit ziet? Benieuwd hoe het eruit zou zien als je de tijd nam om per fiets door de Haagse stad te gaan? Volg dan de channel, “Fietsen in Den Haag” om een beter beeld van onze geweldige buurt te krijgen. Spreekt je dit aan? Kom langs! Per fiets of op de voet. Het licht helemaal aan jou.

Het Zeeheldenkwartier staat bekend voor al hun evenementen maar ook voor hen diversiteit en inclusiviteit.